Autóvásárlás megspékelve bukósisakkal

A két kerekű motoros élvezet után, úgy döntöttem, hogy autóra váltok. Persze nem állandóan de azért vannak időszakok, amikoredsel-ranger-392745_1280 mégis csak jobb egy autó, mint egy motor.

A motorozás

Gyerek korom óta szerettem motorozni. Nem is volt kérdés, hogy amint lehet, le szeretném tenni a jogosítványt, hogy tudjak motorozni. Az első robogómat, a nyári keresetemből vásároltam meg magamnak. Igaz lepusztult volt, és nem a legfullosabb, de legalább az enyém volt.

A jogosítványt először csak motorra engedték a szüleim, hogy letegyem, ezt születésnapomra kaptam. Persze jobban örülte volna, ha egyben leteszem a kocsival együtt, de akkor a motor korhatár 16 év volt, az autó pedig 18. Én meg a kettő között voltam, 17 évesen. Vagy megelégszem a motorral, vagy még az sem lett volna. Így persze belementem, jó lesz nekem a motor is.

Az autó

Ma már 20 éves múltam, ha nem sokkal is, a szüleim szerint, de azért csak több eszem van, mint pár évvel ezelőtt. Megfontoltabb vagyok, és nem annyira vakmerő. Persze már nem csak a régi lepukkant robogóm van meg, hanem van már másik sokkal tutibb helyette. De azért szakadó hóban, vagy esőben, nem éppen a legjobb motorozni. Én sem igazán élveztem a dolgot, volt olyan is, hogy nem is indultam el motorral, olyan idő volt. Nem azért mert félek, szerencsére még nem történt soha baj, hanem mert nem mindig olyanok az út viszonyok, hogy jó legyen. Azért 20 kilométeren, nagyon oda lehet fagyni a motorhoz adott időjárásban.

Ezért döntöttem úgy, hogy ideje annak, hogy rendes jogosítványom legyen. Így ha kell, könnyebben tudom szállítani is akár a motort, nem kell mindig kuncsorogni valakinek, akinek van jogosítványa, meg vonóhorgos autója, hogy ha kell.

Már túl vagyok a sikeres elméleti vizsgákon, és már vezetek nem jelent különösebb gondot, hiszen már előtte is vezettem néha apám kocsiját, ha el kellett szaladni falun belül valamerre, vagy a kertek alatt, vagy ha mentünk ki az erdőbe. Szóval a vezetés nem jelent gondot, hamarosan már jogsim lesz.

Az autóvásárlás

Pont azon gondolkodtam, ha minden jó megy, akkor kb. 2 hét múlva már le is teszem a vizsgát. Igaz idő, amíg a jogosítvány megérkezik, de az már csak mellékes. Na a lényeg, hogy ideje autót keresgélni. Nem szeretnék nagy autót vásárolni, valami kisebbet, régebbit, és persze nem fiatalt, mivel azt nem engedhetem meg magamnak. Arra gondoltam, hogy nézek magamnak egy Golfot, mondjuk egy négyest, vagy egy hármast. Azok elég strapabíróak, és nekem tökéletesen megfelelnének. Az áruk sem olyan vészes.

múlt héten találtam is egy szuper hirdetést, tőlünk nem is messze, az autó nagyon jó állapotban, és klíma is van benne, ami azért 30 fokban nagyon jól jöhet még. A régi autókban nem igazán van beépítve Mindegy, ha nem is fogom használni olyan sűrűn, de inkább legyen benne, mint hogy ne.

Szóval meg is beszéltem gyorsan egy találkozót. Az autó tényleg olyan volt, mint a leírásban, ennek örültem, mert számos haverom mesélte, hogy nem igazán olyanok, mint a leírásban szokott lenni, ne lepődjek meg. Az autó hátsó ülésén, még egy nagyon szuper bukósisak is volt, meg is kérdeztem a sráctól, akié a kocsi volt, hogy az is hozzá tartozik-e? Vagy, hogy nem-e eladó esetleg? Színben pont ment volna a motoromhoz.

Végül az autót megvettem, a vizsgát is sikeresen letette, már csak a jogosítványom megérkezésére várok. Remélem nemsokára megérkezik, és nyugodtan vezethetem a kocsimat.