Drágább autó, vagy napelem rendszer

Ez idáig egy öreg autónk volt, és azzal közlekedtünk. Arról már nem is beszélek, hogy egy autóval igyekszünk mindent megoldani. Vidéken lakunk, és mindketten a tőlünk 20 kilométerre fekvő nagyvárosba járunk dolgozni. Amikor egyszerre megyünk, akkor nincs gond, de amikor külön, akkor valakinek a busz marad.

Persze nem azért, mert elvagyunk kényelmesedve, mert megoldjuk, de sokkal kényelmesebb, mint buszra várni. Bár ez valószínű, hogy az elkényelmesedés jele, de ki szeret hidegben, vagy épp 40 fokban várakozni.

Az autónk

Nem egy mai darab, de azt gondolom, minden autó elromolhat ugyan úgy, egy drága is, és egy olcsóbb is. Hogy mi a különbség a kettő között? Egészen egyszerű, egy drága autónál azt gondolom kifizetem előre a szerelési díjat, egy időre, és ezek után reménykedek benne, hogy nem lesz baja. Ha olcsóbb autót választunk, akkor azért van benne persze rizikó, de ez nem azt jelenti, hogy éppen rossz autót vásárolunk.vw-bulli-1035474_640

Volt egy régi ismerősöm, aki mindig leszólta a mi öreg több mint 20 éves autónkat, hogy mert mennyi gond van vele, és hogy öreg, hogy néz ki, szemben az ő autójával, ami fiatal…hozzá teszem, nem új autó volt, de jóval fiatalabb. Soha nem is tetszett amit mondott, ezért örültem is neki valahol, amikor az ő kis fiatal autójának egyszer csak elkezdett baja lenni. Azt gondolom ezt hívják kárörömnek, de valahol megérdemelte.

Na a lényeg, hogy az autónk megadta magát teljesen a múlt héten. A helyzet az vele, hogy nem éri meg megcsináltatni, mert annyira drága lenne. Ha szerencsénk van, el tudjuk adni alkatrésznek, így valamennyi azért marad rajta, más nem a másik autó átírási költsége.

Az autó vásárlás most nagy kérdés, hiszen lenne lehetőségünk venni a félre tett pénzből egy fiatal autót, csak a gond, hogy ezt a pénzt a napelem rendszer telepítésre tettük már félre amit régóta szeretnénk. Igen csak nehéz a döntés, és átgondolandó is. Minél hamarabb döntésre kell jutnunk, hogy mit tegyünk?