Ha minden nap nyakig vagy az autókban, neked is jól jöhet, pár bőrápolási tipp.

testápolóSokszor nehezemre esik újra meg újra felkelni és bemenni a munkába, de ezzel nem vagyok egyedül. Ugyanakkor, ami az egészet nehézzé teszi, az az, hogy nekem minden nap nyakig be kell mocskolnom magam, mivel egy autószerelő műhelyben dolgozom. Bár van rajtunk munkaruha, de a karjaim attól még legtöbbször pólóvonalig olajosak. A kézfejemről, arcomról nem is beszélve. a probléma kiküszöbölése pedig nem olyan egyszerű számomra. Hiszen mi mást is tudnék tenni, mint minden nap végén jól lezuhanyozni és a még ennek ellenére fennmaradt olajfoltokat, a teljesség érdekében, valamilyen alkoholos vattával eltávolítani. Ezek után pedig természetesen a bőrömet vakarni, mert annyira ki van száradva a sok vegyszertől, hogy éget és viszket.
Az enyhe iróniát félretéve, igen csak megküzdök az elemekkel az utóbbi időben és nincs nagyon kihez segítségért fordulnom, így szégyenszemre felnőtt férfiként édesanyámat kellett segítségül hívnom.

Persze már hamarabb is eszembe juthatott volna, de van, ami soha sem változik, mint ahogy az sem, hogy az embert az édesanyja az őrületbe tudja kergetni a folyamatos aggódással és féltéssel. Meg akartam kímélni magam a pániktól és a 120 féle krémtől, amit egyszerre akar rám kenni majd.
De kezdett annyira vészes lenni a helyzet, hogy megadtam magam. Elmentem a szüleimhez az egyik este vacsorázni és előálltam édesanyámnak a gondommal.
A meglepettségemet nem is tudnám leírni annál jobban, mint most. Anyukám teljesen higgadtan megkért, hogy mutassam meg, majd kifejezte együttérzését és a következőt mondta:
Fiam, hadd ajánljak neked egy módot, ami nekem is bevált. Semmi mást nem kell tenned, mint ezzel a testápolóval, minden nap bekenni azon testrészeid, ahol a bőröd már teljesen kiszáradt. Ez egy nagyon hatékony megoldás és egyáltalán nem egy lehetetlen dolog. Ez a testápoló egy csak természetes anyagokból álló tartósítószereket és mesterséges adalékokat nem tartalmazó krém, tele ásványi anyagokkal, vitaminokkal és egészséges telítetlen zsírsavakban gazdag olajokkal.

Ez a része még érthető volt nekem, ami ezután jött, hogy ilyen shea vaj, meg olyan Omega-9 zsírsav, meg akármi, az már őszintén szólva nem is érdekelt. A lényeg, hogy nem rengeteg krémmel állt elő és nem akarta az összeset azonnal rám kenni, hanem javasolt egyet. Ebből ráadásul neki volt is otthon egy extra tubussal, így fogta magát és nekem adta. Én pedig elfogadtam, hiszen nagyon nagy szüksége volt a bőrömnek egy kis ápolásra már. Otthon pedig ki is próbáltam azonnal: Pár nap folyamatos használat után pedig, egészen jó eredményt produkált. Segített helyreállítani a kellemes puha érzését a bőrömnek és nem kellett se gyógyszereket szednem, se orvoshoz mennem. Átmenetileg pedig igyekeztem hosszú ujjú pólóban dolgozni, hogy ne kelljen nagyon erőteljesen mosnom az olajos foltokat magamról.

Ezzel a munka is könnyebb volt és persze a közérzetem is jobb volt. És annak is nagyon örültem, hogy az anyám nem esett túlzásba, hanem ténylegesen egy jó tanáccsal látott el, és ezt hasznosítani is tudtam. Azóta pedig megkérdeztem tőle, hogy hol lehet ilyen testápolót venni, mert a műhelyben a srácok is odajöttek és megkérdezték, hogy az ő ugyan ilyen problémájuk orvosolásában is tudnék-e segíteni, hiszen nekem olyan szépen meggyógyult a kezem és felfrissült a bőröm. Én pedig büszkén vállaltam, hogy egy az anyukám által ajánlott testápoló hozta helyre, melyet ők is azonnal be akartak szerezni.