Használt autó vásárlás, benne egy shiro bukósisak

fiat-420417_1280Régi vágyam volt, hogy végre saját autóm legyen, és ne a bátyám kocsijáért kelljen kuncsorognom, ha kell. Olyan utálatos tud lenni, úgy félti azt a kocsit, mintha milliókat érne. Persze tudom, hogy mi baja van. Ő is tipikusan az az eset, aki azt mondja, hogy nőknek jogosítvány. Már amikor csináltam a jogsimat akkor mit nem hallgattam, hogy minek nekem kocsi? Persze nekem elsőre sikerült mindegyik, neki pedig nem, azért erre mindig emlékeztettem, amikor piszkálódik.

Szóval, a lényeg, hogy úgy döntöttem, nem hallgatom tovább a piszkálódását, és veszek magamnak egy kicsi kocsit. Még szerencse, hogy a legjobb barátom Bandi ért a kocsikhoz, így legalább nem a lökött bátyámnak kell könyörögnöm.

Ami biztos volt, hogy kis fogyasztásút szeretnék, és ha lehet nem drágát, hogy maradjon még egy kis félre tett pénzem. Nekem nagyon tetszenek a golfok, és a fiat autók is. Persze majd kikérem Bandi véleményét ezen a téren, hogy melyiket érdemes megvenni.

Az autó nézés

Kinéztem pár autót az interneten, olyat próbáltam keresni, ami nincs tőlünk messze. Közben őt is ráállítottam erre a kérdésre, hátha hall valakit, akinek van valami hasonló, vagy nekem való kocsija eladó.

Már alig várom, hogy a bátyámat megegye a penész, hogy nem kell többet autót kuncsorognom tőle.

Mér két autót is találtunk, ami tetszik. Persze olyan is volt, amit automatikusan kihúztam a listáról. Az biztos, hogy nem szeretnék semmiképpen sem 3 ajtósat, csak 5 ajtós jöhet szóba. Felnőttek vagyunk már, és oda a hátsó ülésre bemászni nem egyszerű, vagy pakolni, annyira nem túl jó, így legyen ez miatt inkább drágább, de mindenképpen ilyen kell.

Az autó szín igazából nem érdekel. Mindegy milyen, ha jó állapotban van.

Végre autót nézünk

Miután találtunk már nem messze egymástól 4 autót, így úgy döntöttünk, hogy elmegyünk, és megnézzük őket. Az én jó öreg Bandim jött, hogy megnézze mindegyiket. Én mindegyik kocsinál olyan lelkes voltam, ő pedig mindegyikben talált valami hibát. Mondtam is neki, hogy nem hiszem el, hogy egyik sem volt jó! Olyan mérges voltam, azt hittem, aznap már autóm lesz, hét tévedtem.

Kénytelen voltam tovább várni. Közben, mert már annyira izgultam, beavatta anyámat egyik délután, hogy mit fogok csinálni, és hogy autót nézegetünk. Igazából örült neki hogy lesz saját autóm, de persze féltett is. Mondtam is neki, hogy ezentúl ketten megyünk vásárolni, és senki nem fog bennünket siettetni, hogy mikor megyünk, készen vagyunk e már?

Újabb autó nézés

Már nem voltam annyira lelkes, mint az első alkalommal. Inkább csak mentem, hogy vásároljak. Megbeszéltük Bandival, hogy majd ő tárgyal, és alkudozik, mert neki ez jobban megy. Azt tudta, hogy mennyi pénzem van, és hogy meddig mehetek el.

Az egyik alkalommal, jót mosolyogtam, mert az autó nézegetés közben, egy shiro bukósisakot talált a csomagtartóban. Persze ez nekem mit sem mondott. De ő nagyon boldog volt. Az autó ugyan nem tetszett, de a bukósisakot végül jó áron megvette. Kérdeztem is tőle, hogy minek neki ez, hiszen nincs is motorja, de mondta, hogy az egyik haverjának el tudja adni jó áron, mert neki ilyesmi kell, és még keres is rajta.

Végül csak találtunk autót. A választás, egy kis Fiatra esett. Fehér színű, nagyon szép állapotban, és szerencsére hölgy tulajtól, csak ott a férj jött tárgyalni. Utólag meg is beszéltük, hogy milyen jó, hogy női tulajtól lesz nőé, de férfiak tárgyaltak ez ügyben. nem is bánom, engem csak az érdekel, ha majd haza állítok a kocsival, hogy le fog esni a bátyám álla.