Használt autót vásárolok, mert ausztriai munka érdekel

Úgy döntöttem, hogy felkeresek egy munka közvetítő oldalt, és rajtuk keresztül keresek magamnak ausztriai munkát.

Az ötlet

Már sokszor megfordult a fejemben, hogy kimenjek dolgozni Ausztriába, de még nem jártam kint soha. Az unokatestvérem, minden évben kimegy dolgozni, a szezonokra. Most azon van, hogy éves állást találjon magának, akkor nem kell mindig keresnie. Igaz arra a helyre, ahol most van, visszamehet majd a nyári szezonra is. De sokkal szerencsésebb, ha talál magának éves állást, akkor nem kell jönni, mennie, hanem dolgozhat, amennyit szeretne, vagy lehetősége van.

Szerencsés, mert jó szakmát választott magának. Pincérként dolgozik, a nyelvérzéke pedig nagyon jó volt mindig is. A keresete pedig az itthonihoz viszonyítva sokkal jobb. Ha jó helyre kerül, simán megkeres 1500 eurót, és akkor még lehet keveset is mondtam.

A munka keresés

Pont ezek miatt döntöttem úgy, hogy belevágok én is, és felkeresem azt a céget, akik anno neki kerestek ausztriai munkát. Pont itthon volt az unoka tesóm, így el is jött velem a munka közvetítőkhöz. Persze már előre el tudott mondani sok mindent, így fel is tudtam készülni, hogy mi szükséges.

Persze készségesen elmagyarázták, hogy melyik szakmához, mi szükséges. Nekem nincsen pincér végzettségem, de nem is bánom, hogy nő létemre nem fogok felszolgálni. Még a pultos munkával nincsen bajom, de felszolgálni mér nem szeretek annyira. Így ami szóba jöhet az én esetemben, az a konyhai kisegítő mosogatói, vagy a szobalány. Talán még a szobalány volt a legszimpatikusabb. nehogy azt gondoljátok, hogy bármi bajom volna a mosogatással, mert ha egy ilyen munka lehetőség adódik, mindenképpen el fogom vállalni.

A szobalányok munkája azért szimpatikusabb, mert ad egy kis mozgás teret. Nem egész nap a konyhában lennék, hanem tudok mozogni kicsit. A szobák kitakarítása nem jelent nehézséget, itthon is takarítottam már, egy étteremben. A lényeg hogy minden tiszta legyen, aminek kell, ha szükséges, mosok, teregetek, és a közösségi helyeket kell esetleg még takarítani. Itt még arra is van esély, hogy kapok borravalót, viszont a konyhán nincsen. Ha csak összeszedek pár száz eurót, az igen csak sokat jelent magyar viszonylatban. Azt gondolom ez is mérlegelendő a munka választásnál. Németül beszélek egy keveset, persze mindenhol máshogyan beszélnek, van ahol elég tájszólással, de majd belejövök, attól nem tartok.

Miután a munkakeresés elindult, mindent megbeszéltünk, várható, hogy pár héten belül lesz munkám, hiszen a nyári szezon egy része van ahol már elindult, de olyan is van, ahol majd csak most fog kezdődni.

Azt mondták ne lepődjek meg azon se, ha száz, vagy akár több levél is fog érkezni. Nézzem meg mindegyiket, hogy mit írnak. Persze lesz benne elutasító is, akinek már megvannak az emberei, és olyan is, aki még nincs nyitva. De biztosan lesz olyan ajánlat, ami tetszeni fog, sőt még válogathatok is.

vw-beetle-375665_1280Sokat gondolkodtam, hogy mi lesz, ha kimegyek dolgozni Hogyan is fogok kimenni, azért ez sem elhanyagolható szempont. A lehetőség nem túl sok, mert vagy vonattal, aztán busszal, vagy megkérek valakit, hogy vigyen ki esetleg. De az olyan kellemetlen, hogy valakit keresni, akkor az mennyiért vinne ki…Ezeket a dolgokat mérlegelve döntöttem úgy, hogy vásárolok magamnak még mielőtt kimennék, egy használt kisautót. Nem túl nagyot, de megbízhatót, és alacsony fogyasztásút. Persze biztosan furcsa lesz majd az út, mert ennyit még nem vezettem soha, és külföldön sem, de a mai technika már olyan modern, hogy a GPS segítségével bárhová oda talál az ember. Így sokkal könnyebb lesz majd utazni, mert itt csak mindet bepakolok a kocsiba, ott meg csak ki. nem az van, hogy mit hagyok itthon, mert tudom elvinni, vagy, mert nem fér bele a bőröndbe.

Már kaptam pár ajánlatot, ezek között is van olyan, ami tetszik, és nincs is olyan messze. Persze még várok, hogy milyen ajánlatok jönnek még, és hogy a legmegfelelőbbet válasszam ki a számomra.