Jó áron vettem autót az interneten, megmondom, hogyan

A családunkban sokszor fordul elő váratlan katasztrófa. Persze nem lakástűzre vagy áradásra kell gondolni, inkább olyan apróbb kellemetlenségekre, amik mégis fel tudják borítani a terveinket, és erősen megcsappanthatják a családi kasszát. Ilyen például, ha otthon bedöglik vagy elromlik valami. Ebben az esetben az autónk, amit nem is olyan régen vettünk meg az egyik jó ismerősünktől. Először el se akartam hinni, hogy pár hónap után már tönkre is mehet egy alig használt autó, de ez egy olyan szerencsétlen véletlen, amire nem lehet előre felkészülni. Hiába vittük el a szerelőhöz, ő csak ingatta a fejét, és sajnálkozott, hogy olyan hibája van a járgánynak, amit már nem nagyon lehet javítani, illetve nem éri meg próbálkozni vele.

Bármilyen kellemetlen is a helyzet, és hiába jönnek az ünnepek hamarosan, nincs mit tenni: új autót kell valahonnan szerezni.

Elvégre munkába is el kell jutnia valahogy az embernek. Viszont sajnos a családi büdzsé most nem engedi meg, hogy egy vadi új autót vegyünk. Pedig azután, hogy az előző kocsival így befürödtünk sokkal jobban hajlanék arra én is, hogy új autót vegyünk, az talán nem megy tönkre egy év után. De a feleségem racionalitásra intett, így eldöntöttük, hogy az interneten keresünk autót. Eleinte csak fenntartásokkal nézelődtünk, de végül találtunk egy nagyon jó apróhirdetési oldalt, ahol nagyon könnyen kereshetünk a hirdetések között. Külön van egy olyan kategória, ahol a járműveket listázza, és ezen belül is ki lehet választani az autó hirdetéseket. Sok lehetséges kocsit megnéztünk az asszonnyal, és ő rögtön be is szeretett egy piros Opelba. Jó állapotban volt, a tulaj a leírás szerint alig használta, de egyébként szereti a járgányt, csak a kihasználatlanság miatt akarja eladni. Egyébként nagyon részletes leírás volt hozzá, és több fotó is, így jó képet kaptunk a termékről, mielőtt felvettük volna a kapcsolatot az eladóval. Mivel mindent rendben találtunk, ajánlatot is tettünk rá a hirdetőnél. Az oldalon aszerint is lehet keresni, hogy a termék hol tartózkodik, és mivel mi a saját városunk közelébe kerestünk elsősorban, ezért nem is kellett messze menni, hogy találkozzunk az eladóval. Valóban jó kis autó, amit eladásra kínált, a nejemnek is nagyon tetszett. Az eladó még azt is megengedte, hogy elvigyük egy körre, mintha autószalonban lennénk. Meg is kötöttük az üzletet, azóta meg boldogan használjuk a járgányt a családdal. Kicsit tartottam a használt áru vételétől, mivel egyszer már befürödtünk, de most nagyon örülök, hogy adtunk az apróhirdetési oldalnak egy esélyt.

Ami plusz nagyon hasznos ebben az oldalban az ingyenes hirdetés feladás. Így elgondolkoztam azon, hogy a régi autót is felrakom, hogy legalább visszahozzon egy kis pénzt. Ugyan a javíttatása elég drága, de talán például kellhet valakinek alkatrésznek. Bizonyára eladni is épp olyan könnyű ezen a felületen, mint vásárolni.