Kocsi vásárlás fejfájás nélkül

Édesanyám egyik nagyon jó barátnője és a férje folyton kocsit vásárolnak. Nem tudom egyébként, hogy valóban ilyen sűrűn cserélgetik a kocsikat, vagy én találkozom velük ritkán, vagy – ami a legvalószínűbb – csak egyszerűen imádnak autókat nézegetni a neten és amikor épp nincs jobb dolguk, a valóságban is. Sokszor csak a férj, egyedül megy el autót nézni, mert a feleség közben oktat, vagy a masszőrködik, de néha kihisztizi magának a kedves férj, hogy imádott asszonykája is elkísérje a kocsi mustrára. Legutóbbi ilyen alkalomkor az asszony kocsijával mentek, amit ő is vezetett, hiszen ahhoz más nem nyúlhat, csak külön engedéllyel, amit pedig épeszű nő nem ad meg a férjének.

Ám most sajnos mégis át kellett engedni a volánt, ugyanis borzasztó, migrénes fejfájás tört a feleségre. Kicsit váratlanul is érte őt, de leginkább felkészületlenül, ugyanis körülbelül egy héttel ezelőtt volt az utolsó ilyen rohama, és nem szokott ilyen gyakorisággal előfordulni. Nem volt nála gyógyszer sem, pont ezért, illetve semmi olyan eszköz, amivel ilyenkor tompítani tudná a kényes tüneteket. Ráadásul pont az ásványvíz is elfogyott a kocsiban, így gyorsan helyet kellett cserélniük, és már csak reménykedni tudtak abban, hogy elérnek a következő gyógyszertárig, vagy legalább egy benzinkútig, ahol kaphatnak valamiféle ibuprofen tablettát, ami ugyan nem mulasztja el teljesen a rohamot, de enyhíti a tüneteket és elviselhetőbbé teszi a fájdalmakat.

Meg is érkeztek hamarosan egy benzinkúthoz, ahol tudtak venni ásványvizet, reklámszatyrot – probléma esetére – illetve még ibuprofen tablettát is találtak, méghozzá az IBUSTAR-t. Korábban eddig még nem használt IBUSTAR-t, de most már nem volt sajnos ideje elolvasni a betegtájékoztatót, illetve a véleménye szerint az összes ilyen jellegű tabletta ugyanazt tudja, ergo nagy meglepetéseket nem okozhat neki ez sem. Szerencsére tényleg nem volt vele probléma, de én úgy gondolom, hogy csak a véletlen műve, és továbbra is mindenkit arra bíztatnék, hogy egy gyógyszer – legyen az bármilyen gyenge is – használata előtt mindenképpen olvassuk el a használati utasítást legalább.

Az út hátralevő részében a férje vezetett, és amikor megérkeztek megnézni a kiszemelt kocsit, akkor sem volt sok kedve kiszállni, de a férje nem volt túl empatikus, és addig nyaggatta, amíg ki nem szállt és meg nem nézte a járművet. Véleményt már nem tudott nagyon alkotni, mert megint rosszul lett, így még néhány szem IBUSTAR-t bevett, aztán felfüggesztették a meetinget és hazaindultak.

Hazaérkezésük után már egy kicsit jobb volt a helyzet, de le kellett feküdni aludni. Amikor felébredt, a férje azzal gyanúsította, hogy csak megjátszotta a helyszínen, hogy rohama van, mert nem volt kedve az egészhez és csak szégyenbe akarta hozni bosszúból, hogy elrángatta egy olyan programra, amit feleslegesnek ítélt. Ebből aztán lett egy kisebb veszekedés, majd megegyeztek, hogy ezentúl külön járnak kocsit nézni, valamint nem fogják egymásra erőltetni a másik által nem kedvelt programokat. Ez az állapot nagyjából egy hétig tartott, utána megint mártírkodásra kényszerítették egymást.

Az egésznek annyi haszna volt legalább, hogy most már a család mind három kocsijában van egy adag fájdalomcsillapító, az újonnan bekerült IBUSTAR-nak köszönhetően. Így bármikor elő lehet adni azt a bizonyos fejfájást, ami még a legbátrabbakat is visszafordíthatja útjukról.