Közös otthonunk lesz, közel az angol nyelvtanfolyamhoz, ahová Budapesten járok

Két éve lakunk együtt Misivel. Még a főiskola után ismerkedtünk össze, és szerettünk egymásba. Gyorsan össze is költöztünk, szerintem 1,5 hónap után, de mire is vártunk volna, hiszen úgy tartja a mondás is, hogy lakva ismerni meg a másikat. Mi ezen az elven haladtunk, így gyorsan kerestünk egy megfelelő lakást nekünk.

A szempontok

Nagy lakást nem akartunk, elég egy 1 vagy 1,5 szobás is. A konyha legyen megfelelő, hiszen szeretek főzni, és Misi is szokott segíteni, tehát egy lukban nem tudunk főzni ketten, az biztos. Világos lakás volt a fő szempont, és az, hogy ha lehet, közel legyen mind a kettőnk munkahelyéhez. Még szerencse, hogy egy irányban van a munkahelyünk, csak körülbelül két kilométerre egymástól. Még azt is szem előtt kell tartani, hogy ha lehet, akkor ne egy eldugott utca legyen, hiszen van, hogy este megyek haza, és sikátorokba nem nagyon szeretnék egyedül közlekedni.

A lakásnézés

Hát idáig megnéztünk két lakást, de valahogyan egyik sem volt az igazi. Az egyiknek a fürdőszobája száz éves volt, majdhogynem undorító kategória volt nálam. Amolyan régi, ülő kád volt benne, nagyon nem tetszett. Persze udvariasan végig néztük a lakást, de tudtam nincs az a pénz, amiért én ide költöznék.

Nehéz megfelelő lakást találni. Most ahol lakunk, még egy hónapig maradhatunk, tehát ez idő alatt kell lakást találni.

A lakás keresés, és a munka mellett, még be kell iratkoznom egy angol nyelvtanfolyamra is itt Budapesten, és jó lenne, ha ez is közel lenne mindenhez.

A megfelelő lakás

apartment-416039_1280Teljesen véletlenül találtunk egy kis lakást. Az egyik ismerősünk szólt, hogy ő most költözik ki belőle, és ha van kedvünk menjünk, nézzük meg. Kicsi a lakás, de otthonos, és világos.

Pár nappal ezelőtt mentünk fel hozzá. Tényleg kicsi a lakás, de nagyon helyes, barátságos. Világosak a szobák, pasztell színűek. Pár bútor is van, ami maradna, amik illenek is ide a lakáshoz. A konyha, és a nappali egyben van, így azért aránylag tágas is. Igaz nem gondoltam arra, hogy milyen lenne, ha egyben lenne, de nem rossz. A szoba tényleg kicsi, éppen hogy csak az ágy belefér, de nem is kell több egy hálóba. Az ára is pont megfelelő lenne a számunkra.

Úgy döntöttünk, hogy végül nem keresünk tovább, hanem maradunk ez a lakás mellett. Ez mind a kettőnknek tetszik.

Két hét múlva már be is költözhetünk, és csinosíthatjuk a közös lakásunkat végre. A tulaj nagyon kedves, és segítőkész volt. Még az ismerősünkkel együtt mentünk el, hogy bemutasson minket egymásnak. Ő is örült, hiszen nem kell másik lakót keresnie, hanem azonnal beköltözik valaki. Bennünk megbízhat, biztosan jól ki fogunk jönni egymással.