Személyszállítással foglalkozó céget keresek

pool-175373_1280Kirándulást szervezünk a magyar akadémiára járó gyerekeknek. Mi az a magyar akadémia? A későbbiekben részletezni fogom neked.

A kirándulás

Azok a gyerekek jöhetnek erre a kirándulásra, akik az akadémiára járnak. Nekik ez egy jutalom kirándulás azért amiért egész évben teljesítettek. Persze, ez csak nekik jutalom, a szülőknek viszont terhet jelent bizonyos szempontból. Mivel a költségeket nekik kell állni. Minden évben van ilyen jutalom kirándulás, és mindig máshová. Minden évben ahhoz kötik a kirándulást, hogy mit vettek abban az évben, mit tanultak kiemeltebben. Tavaly Visegrád volt az úti cél, a lovagok, és az a kor. Most ebben az évben, egy igazi vízi malmot néznének meg a gyerekek, és még pár nevezetességet. Nagyon jó kis nap lesz azok számára, akik el tudnak menni.

A kirándulással kapcsolatban nem kell a szülőknek semmit segíteni, intézni, mindent az oktatók szerveznek le. Ők rendelik meg a személyszállításhoz szükséges mennyiségű buszt is. Emlékszem, tavaly például három busz is ment.

Az anyagi része

Idén szerintem sajnos kevesebb gyereknek lesz lehetősége elmennie, mert az anyagi terhek egyre nagyobb gondot jelentenek. Persze erről nem a szervezők tehetnek, hanem mindennek az ára, az egekbe szökött, és nehéz előteremteni a szükséges mennyiségű pénzt is, nem hogy még extrákat is.

Persze, a befizetett összegen felül is szükséges még adni egy kis pénzt, hiszen csak szeretnének egy fagyit enni, vagy valami kis emléket vásárolni maguknak.

Sajnos lehet, hogy idén az én fiam sem tud elmenni erre a kirándulásra.

Az akadémia

Amúgy nagyon jó dolognak tartom, ezért is engedtem, hogy a fiam ide járjon.

Minden gyereket felmérnek év elején, hogy milyen adottságokkal rendelkezik. Nem csak a tudást nézik, hanem mindent egyben a kreatívságtól kezdve, a szorgalomig. Így került be az én fiam is, egy felmérő teszt után. Mikor bekerül, küldenek a szülőnek egy levelet, hogy ha szeretné, akkor járhat ide, és hogy mivel jár ez.

Amúgy számos hasznos dolgot tanulnak, amit a későbbiekben tud hasznosítani. Olyasmi kicsit, mint régen, a színjátszó szakkör. Tanulnak egy kis drámát, egy kis verselést, de sok minden egyéb mást is, ahogyan nőnek. Mi még csak harmadikasok vagyunk, így komolyabb dolgot még nem vettek, majd jövőre már biztosan.

Zoli a fiam, mindig örömmel jön haza, ha valami újat tanultak ezen az órán. Van egy külön vonalas füzetük erre az órára, és mindig abba írnak, vagy rajzolnak. A múltkor anyák napjára, mindenki verset írt saját maga. Olyan helyesek voltak, a saját ki költeményeikkel. Persze nem úgy kell elképzelni, mint egy igazi verset, de nekik az érzés remek volt, hogy ők, mint egy költők.

Amíg megfelelő a tanulmánya, és van kedve járni Zolinak, addig szívesen elengedem, hiszen ebből csak tanulhat. A kirándulás, még igen csak nagy kérdés, de ha tudom, mindenképpen elengedem őt, hiszen tudom, hogy mennyire szeretne elmenni erre a kirándulásra.

Múltkor pont Zoli barátjának az anyukája mesélte, hogy ő is elé nehezen teremti elő a kirándulásra való 5000 forintot, de neki szerencséje van, mert az anyukája néha tud neki segíteni, így van ez most is, és a költő pénzt már ő oda tudja adni. Ha más lehetőség nincsen, és a nagyszülőknek van lehetősége segíteni, akkor ez jó megoldás lehet a családnak.