Végre lesz saját autónk

car-172905_1280Sokat gondolkodtunk a párommal, hogy használt, vagy új autót vásároljunk. Természetesen nem lett volna annyi kész pénzünk, hogy egy összegben új autót vásároljunk, csak hitelből lehetett volna. Mivel majd egy millió forintunk volt, így arra is lett volna lehetőségünk, hogy az új autó vásárlása mellett döntsünk.

Persze mielőtt döntöttünk volna, jól átrágtuk, hogy melyik lenne a számunkra legmegfelelőbb döntés.

Új autó, vagy használt

Persze biztosan nagyon jó érzés, amikor egy új autóval kigurulhat valaki a szalonból, és ő szedheti le róla a fóliát. De nem minden esetben ez a fő szempont.

Érdemes a mai világban az új érdekében adósságba verni magunkat? Mindemellett akkor még ott lebeg a kérdés is, hogy tudom e majd fizetni a részletet?

Sokan így esnek csapdába. Bevállalják, az aktuális anyagi helyzetüket tekintve, és azt nem is gondolják végig, hogy mi történne akkor, ha valaki a családból elveszíti a munkáját?. Akkor hogyan tudják majd fizetni a részleteket?

Végül mi a használt autó mellett döntöttünk. Sikerült egy pár éves autót vásárolni, ami nagyon szép állapotban volt, nem volt lelakva, tényleg nagyon vigyázott rá az előző tulajdonos. Garázsban tartotta, nem dohányzott, nem volt összetörve.

Persze, ha használt autó vásárlás mellett döntünk, érdemes egy hozzá értő embert vinni, aki már az indítás után, a motor járása, esetleg az autó kipróbálása után meg tudja mondani, hogy érdemes e megvásárolni az autót. Ha nem értünk hozzá, mondjuk egy olyan esetben, ha egy nő szeretne autót vásárolni, mindenképp keressünk mellénk egy segítőt, hogy nehogy rossz autót vásároljunk meg.

Mostantól, ezen az oldalon, nem csak az autókról, hanem más számos érdekességről is találsz majd információt.