Természetesen! Íme egy egyedi változata a "spárgás curry" receptnek: **Zöld spárgás curry különlegesség** Hozzávalók: - 300 g friss zöld spárga - 1 közepes fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 kis darab gyömbér (kb. 2 cm) - 1 konzerv kókusztej (400


A spárgás curry elkészítéséhez először is a spárgák alsó kétharmadát meghámozzuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A kápiát rusztikus stílusban 2-3 cm-es darabokra szeleteljük. A vöröshagymát apró, 1 cm-es kockákra vágjuk, míg a paradicsomokat cikkekre szeleteljük. Mindezeket a zöldségeket ezután félre tesszük, hogy készen álljanak a következő lépésre.

Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, és lepirítjuk benne a vöröshagymát. Mikor a hagyma kapott egy kis színt, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a currypasztát. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spárgát és a paprikát. Nagy lángon tovább pirítjuk 1 percig, majd felöntjük a vízzel és sózzuk. Addig pároljuk, amíg a víz fele el nem fogy a serpenyőből, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a kókuszkrémet is. Közepes lángon tovább főzzük 10 percig. Párolt rizzsel, lime-mal és aprított korianderrel tálaljuk.

Related posts