Több Dubai csokoládéban is felfedeztek nemkívánatos összetevőket.


A baden-württembergi élelmiszer-ellenőrző hatóságok nyolc különféle gyártótól származó dubai csokit vizsgáltak meg részletesen. Az elemzés során megállapították, hogy ezek a termékek nemkívánatos anyagokat tartalmaztak, beleértve színezékeket, allergéneket és idegen zsírokat is – tájékoztatott a 444 a Spiegel nyomán.

Peter Hauk élelmiszerügyi-, vidékfejlesztési- és fogyasztóvédelmi minisztert közleményében úgy fogalmazott, a minták kis számban még nem jeleznek tendenciát, de nagy mennyiségben az eredmények már aggasztóak, és arra késztetik őket, hogy egy speciális országos programot indítsanak a Dubai csokoládé országos kínálatának felülvizsgálatára.

A nyolc vizsgált termék között akadt olyan, amely az Egyesült Arab Emírségekben készült, és olyan is, amelyet különféle törökországi üzemekben állítottak elő. A török termékek esetében szezámmag is szerepel a receptúrában, azonban ezt a csomagoláson nem jelezték, ami komoly kockázatot jelenthet az allergiások számára. Az Egyesült Arab Emírségekből származó minták pedig a jelentések szerint nem valódi csokoládét, hanem pálmaolajat tartalmaztak, ami a fogyasztók megtévesztésére irányult. Továbbá, az összes minta esetében megfigyelhető volt, hogy az eredeti összetevőket magas arányban színezékkel helyettesítették.

Related posts