Családias légkör, ínycsiklandó ételek és gyönyörű termékek várnak az Ürgemezei Pihenőparkban (galéria)


Paks új piaca október 25-én, szombat reggel 9 órakor nyitotta meg kapuit az Ürgemezei Pihenőparkban. A varázslatos őszi táj, a ragyogó napsütés és a nyugodtan sétáló látogatók mind hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvény igazi családi élménnyé alakuljon. Ez volt az őszi kézműves és termelői piac, ahol a helyi alkotók és termelők remekműveikkel várták az érdeklődőket.

Az őszi kézműves és termelői piac varázslatos élményekkel várta a látogatókat, függetlenül attól, hogy kicsik vagy nagyok, fiatalok vagy idősek, esetleg négylábú barátokkal érkeztek. A színes kínálat és a barátságos légkör mindenki számára élvezetes időtöltést biztosított. A zenét egy DJ szolgáltatta, aki magyar és nemzetközi slágerekkel tette még pezsgőbbé az esemény hangulatát.

Őszi kézműves és termelői piac

Márkus Zalán, a kézműves és termelői piac egyik szervezője hírportálunknak nyilatkozva elárulta, hogy nagy álmot dédelgettek: szeretnék létrehozni Pakson egy impozáns termelői piacot. A rendezvény helyszínére a Nyéki-Hegyi piac árusai látogattak el, és a paksi termelők mellett ismerős kézművesek portékái is bőséggel képviseltették magukat - összesen kilencvenhét stand várta az érdeklődőket. A kiállítók között olyanok is voltak, akik Baja és Dunaújváros környékéről érkeztek. A felhozatalt gazdag és sokszínű jellemezte: a látogatók válogathattak a kovászos kenyerek, házi savanyúságok, bio zöldségek, mézes dióőrlemény, kézműves csokoládék, gyümölcslekvárok, homoktövis készítmények, füstölt fürjtojásból készült tészták, sajtok, mandalás kézműves tárgyak, bőrholmik, fa kosarak, ékszerek, játékok és még sok más finomság között.

Ingyenes ízpróba lehetősége!

Több standnál ingyenes kóstolási lehetőség is várta a látogatókat, például különféle sajtokat, gyümölcsleveket - birsalmás és fekete ribizlis italokat, meggylé fröccsöt és almalevet - lehetett megízlelni. Ez különösen népszerű volt a látogatók körében is, akik örömmel beszélgettek a termelőkkel a házi eljárásokról és az egészséges táplálkozásról. Az egyik árus így mesélt a fenyőrügy szirupról az egyik vásárlójának: "Nagyon jó köhögésre, ugyanazt tudja, mint a gyógyszertári változat, csak ez házi, természetes. Minden a sajátunk, amit árulunk." A maghéj őrleményről pedig elmondta: "Ez a préselés után megmaradó mag és héj, amit megszárítunk, majd finomra őrölünk - tele van értékes tápanyaggal."

Reggeli és ebéd

A rendezvény helyszínén lehetőség nyílt reggelizni és ebédelni, ahol ínycsiklandó ételek várták a látogatókat. A kínálatban szerepelt például a különleges bubble waffel, a mini fánkok, a szaftos sült kolbász és hurka, valamint a grillezett csirkemell köret kíséretében. Desszertként házi rétesek csábítottak, melyek almás, meggyes, mákos és túrós ízekben érkeztek. Az árak igazán kedvezőek voltak, így mindenki megtalálhatta a pénztárcájának megfelelő falatokat. A szervezők szándéka az volt, hogy minden résztvevő kellemes élményekkel távozzon, miközben a helyi termelők is lehetőséget kaptak termékeik népszerűsítésére. A rendezvény délután egy órakor zárta kapuit, de ha a visszajelzések kedvezőek lesznek, negyedévente újra megrendezik ezt a remek eseményt.

Related posts